Posts from — marzo 2021
Free Mumia
Al 1982, Mumia Abu-Jamal, reconegut periodista i ex-Pantera Negra que criticava obertament la violència i el racisme per part de la policia de Filadèlfia, va ser condemnat per l’assassinat de l’agent Daniel Faulkner. No hi ha prova alguna de que la pistola de Mumia (legalment registrada) fos disparada aquella nit, i molt menys per ell, que havia rebut alhora un tret al pit per part de l’agent de policia i es trobava estès al terra. Dos mesos després dels fets la policia “va recordar” que Mumia havia confessat a l’hospital la seva culpabilitat. Sis testimonis van explicar que un altre home havia abandonat l’escena corrents després del tiroteig. No obstant, Mumia Abu-Jamal va ser condemnat a mort pel jutge Albert Sabo, conegut per haver sentenciat a mort a més afroamericans que cap altre jutge dels EEUU. Inclús una reportera de la cort va confessar haver escoltat com deia que “anava a ajudar a fregir al negre”. Els criteris racistes per a la elecció de membres del jurat, on només van haver-hi 2 persones negres, quan el 40% de la població de Filadèlfia es afroamericana; van ser establerts pel propi Ronald Castille, Fiscal del Districte per aquell temps. Durant els últims anys, Mumia, conegut com “la veu dels sense veu”, ha romàs com presoner polític al corredor de la mort de Pennsilvània.
Durant el procés posterior al judici, la seva innocència ha estat més que evident. Testimonis clau han declarat que van rebre pressions i amenaces per la policia per testificar en fals al primer judici. Anthony Jackson, l’advocat de Mumia Abu-Jamal al judici de 1982, va explicar com el jutge Sabo i la ocultació de proves van fer impossible proporcionar-li una defensa en condicions. Dos testimonis més van testificar que van ser pressionades per la policia per fer de testimonis oculars al judici de Mumia, quan ni tan sols es trobaven a l’escena el dia dels fets.
Mumia Abu-Jamal està condemnat a mort per les seves opinions en contra d’un sistema injust, racista i aporofòbic, en el que només pel fet de néixer negra, una persona té el doble de probabilitats que una blanca de viure en pobresa, el doble de possibilitats de morir en enfrontaments amb la policia i es sis vegades més susceptible a acabar empresonada.
Contra tota opressió, alliberament total!
………………………….
En 1982, Mumia Abu-Jamal, reconocido periodista y ex-Pantera Negra que criticaba abiertamente la violencia y el racismo por parte de la policía de Filadelfia, fue condenado por el asesinato del agente Daniel Faulkner. No hay prueba alguna de que la pistola de Mumia (legalmente registrada) fuera disparada esa noche, y mucho menos por él, que había recibido a su vez un disparo en el pecho por parte del agente de policía y se encontraba tendido en el suelo. Dos meses después de los hechos la policía «recordó» que Mumia había confesado en el hospital su culpabilidad. Seis testigos explicaron que otro hombre había abandonado la escena corriendo después del tiroteo. Sin embargo, Mumia Abu-Jamal fue condenado a muerte por el juez Albert Sabo, conocido por haber sentenciado a muerte a más afroamericanos que ningún otro juez de los EEUU. Incluso una reportera de la corte confesó haberle escuchado decir que “iba a ayudar a freír al negro”. Los criterios racistas para la elección de miembros del jurado, dónde sólo hubieron 2 personas negras, cuando el 40% de la población de Filadelfia es afroamericana; fueron establecidos por el propio Ronald Castille, entonces Fiscal del Distrito. Durante los últimos años, Mumia, conocido como «la voz de los sin voz», ha permanecido como preso político en el corredor de la muerte de Pensilvania.
Durante el proceso posterior al juicio, su inocencia ha sido más que evidente. Testigos clave han declarado que fueron presionadxs y amenazadxs por la policía para testificar en falso en el primer juicio. Anthony Jackson, el abogado de Mumia Abu-Jamal en el juicio de 1982, explicó como el Juez Sabo y la ocultación de pruebas hicieron imposible proporcionarle una defensa en condiciones. Dos testigos más testificaron que fueron presionadas por la policía para aparecer como testigos oculares en el juicio a Mumia, cuando ni siquiera se encontraban en la escena el día de los hechos.
Mumia Abu-Jamal está condenado a muerte por sus opiniones en contra de un sistema injusto, racista y aporofóbico, en el que el sólo por el hecho de nacer negra, una persona tiene el doble de probabilidades que una blanca de vivir en la pobreza, el doble de posibilidades de morir en enfrentamientos con la policía y es seis veces más susceptible a acabar presa.
Contra toda opresión, liberación total!
………………………
marzo 18, 2021 Comentarios desactivados en Free Mumia
COVID-19
Avui fa 365 dies del començament de la pandemia. Sembla que la por i la policía del balcó, hagin estat tota una vida presents, pero només fa un any que es van començar a vulnerar (una mica mica més encara) les nostres ja mermades lliberats sota el pretext de la salut pública i d’un virus que cada setmana semblava canviar de forma d’actuar. 365 dies després continuem tancades, sense grans esforços per part dels governs, temeroses no tant de l’enfermetat com de les sancions económiques. I es que així es ben bé com funciona la doctrina del shock si la deixem.
Rescatem aquest text, perque tot i haver estat escrit fa dotze mesos, continua igual de vigent que el primer día. Poc o res canviarà fins que no ens coordinem plegades al marge d’aquelles que sempre surten beneficiades en els moments de crisi, i enderroquem els poders (fàctics i institucionals) per reprendre les nostres vides des de l’auto-organització i el suport mutu.
………….
Els carrers ja no són nostres. Els hem tornat a perdre. La pugna per l’espai públic és constant. L’Estat ha aprofitat l’oportunitat brindada per l’epidèmia per expulsar-nos brutalment. Els carrers són, avui dia, territori sota control de les forces d’ordre. Vigilen i asseguren el moviment del Capital. Només la producció i el consum hi són permesos —si bé restringits—. La ciutat és un panòptic. Rere cada finestra un ull, un possible carceller.
Ja hem vist aplaudir detencions. Hem llegit a mestres d’escola identificar-se amb la policia. Ciutadanes demanant més contundència contra els altres —com si no fóssim totes nosaltres contra qui va dirigida aquesta violència—. I en aquest aval a l’actuació repressiva va creixent una sensació d’impunitat palpable a les seves files. Tothom que trepitja el carrer és sospitós i, per tant, mereixedor de l’odi i l’escarni. De fet, ser increpada, sancionada o colpejada per la policia ja és en essència una condemna pública.
Quan l’Estat desplega les seves tropes als carrers està combatent contra la societat —i molt especialment contra el proletariat—. També està fent extensible a (quasi) totes el que és el dia a dia per a moltes: immigrants, prostitutes, gent sense llar, treballadores irregulars…
Sí, potser necessitem un distanciament prudencial. Desconeixem la gravetat de la pandèmia i confiem en les treballadores de la sanitat que s’hi deixen la pell. Ara bé, necessitarem en igual o major mesura recuperar els espais de trobada reals, no virtuals, no mediatitzats, no controlats. Necessitarem reconèixer-nos com a iguals i ajudar-nos front al veritable enemic comú. El Capitalisme no és capaç de solucionar aquesta crisi, però sap aprofitar-la per desarmar-nos i aïllar-nos. Preparem-nos pel contraatac.
……………………………..
Hoy hace 365 días del comienzo de la pandemia. Parece que el miedo y la policía de balcón, hayan estado toda la vida presentes, pero sólo hace un año que se empezaron a vulnerar (un poco más aún) las nuestras ya mermadas libertades bajo el pretexto de la salud pública y de un virus que cada semana parecía cambiar de manera de actuar. 356 días después continuamos encerradas, sin grandes esfuerzos por parte de los gobiernos, temerosas no tanto de la enfermedad como de las sanciones económicas. Y es que es así bien bien como funciona la doctrina del shock si la dejamos.
Rescatamos este texto, porque a pesar de haber estado escrito hace doce meses, continúa igual de vigente que el primer día. Poco o nada cambiará hasta que no nos coordinemos juntas al margen de aquellas que siempre salen beneficiadas en los momentos de crisis, y derrocamos los poderes (fácticos e institucionales) para retomar nuestras vidas desde la auto-organización y el apoyo mutuo.
………….
Las calles ya no son nuestras. Las hemos vuelto a perder. La pugna por el espacio público es constante. El estado ha aprovechado la oportunidad brindada por la epidemia para expulsarnos brutalmente. Las calles son, hoy en día, territorio bajo control de las fuerzas del orden. Vigilan y aseguran el movimiento del capital. Sólo la producción y el consumo están permitidos -si bien restringidos-. La ciudad es un panóptico. Tras cada ventana, un ojo, un posible carcelero.
Ya hemos visto aplaudir detenciones. Hemos leído a maestros de escuela identificarse con la policía. Ciudadanas pidiendo más contundencia contra las otras -como si no fuésemos todas nosotras contra quienes va dirigida esta violencia-. Y en este aval a la actuación represiva va creciendo una sensación de impunidad palpable en sus filas. Todo el mundo que pisa la calle es sospechoso y, por tanto, merecedor del odio y el escarnio. De hecho, ser increpada, sancionada o golpeada por la policía ya es en esencia una condena pública.
Cuando el estado despliega sus tropas en las calles está combatiendo contra la sociedad -y muy especialmente contra el proletariado-. También está haciendo extensible a (casi) todas lo que es el día a día para muchas: inmigrantes, prostitutas, gente sin hogar, trabajadoras irregulares…
Sí, quizá necesitamos un distanciamiento prudencial. Desconocemos la gravedad de la pandemia y confiamos en las trabajadoras de la sanidad que se dejan la piel. Ahora bien, necesitaremos en igual o mayor mesura recuperar los espacios de encuentro reales, no virtuales, no mediatizados, no controlados.
Necesitaremos reconocernos como a iguales y ayudarnos frente al verdadero enemigo común. El capitalismo no es capaz de solucionar esta crisis, pero sabe aprovecharla para desarmarnos y aislarnos. Preparémonos para el contraataque.
marzo 15, 2021 Comentarios desactivados en COVID-19
In Memoriam
El 2 de març de 1974 va ser assassinat a Barcelona per la dictadura franquista a “garrot vil” l’anarquista català del MIL (Movimiento Ibérico de Liberación), Salvador Puig Antich.
Ell i Heinz Chez van ser les darreres execucions amb aquest mètode que consistia en un collar de ferro atravessat per un cargol acabat en una bola que, al fer-lo girar, causava a la víctima el trencament del coll.
47 anys més tard nosaltres ni oblidem, ni perdonem.
“Per més que callin
per més voltes que doni el món
per més que neguin els aconteixements
per més repressió que l’estat instauri;
per més que es rentin la cada amb la democràcia burgesa;
per més vagues de fam que callin;
per més que tinguin saturades les presons;
per més pactes que desenvolupin amb els controladors de classe;
per més guerres i repressió que imposin;
per més que intentin negar la història i la memòria de la nostra clase;
Més alt direm:
assassins de pobles
misèria de fam i llibertat
negociadors de vides alienes
més alt que mai, en crit o en silenci, recordarem els vostres assassinats de gents, vides, pobles i natura.
De llavi en llavi, pas a pas, poc a poc.”
——————————————
El 2 de marzo de 1974 fue asesinado en Barcelona por la dictadura franquista a “garrote vil” el anarquista catalán del MIL (Movimiento Ibérico de Liberación), Salvador Puig Antich.
Él y Heinz Chez fueron las últimas ejecuciones con este método que consistía en un collar de hierro atravesado por un tornillo acabado en una bola que, al girarlo, causaba a la víctima la rotura del cuello.
47 años más tarde, nosotrxs ni olvidamos, ni perdonamos.
“Por más que callen
por más vueltas que de el mundo
por más que nieguen los acontecimientos
por más represión que el Estado instaure;
por más que se laven la cara con la democracia burguesa;
por más huelgas de hambre que callen;
por más que tengan saturadas las cárceles;
por más pactos que desarrollen con los controladores de clase;
por más guerras y represión que impongan;
por más que intenten negar la historia y la memoria de nuestra clase;
Más alto diremos:
asesinos de pueblos
miseria de hambre y libertad
negociadores de vidas ajenas
más alto que nunca, en grito o en silencio,
recordaremos vuestros asesinatos
de gentes, vidas, pueblos y naturaleza.
De labio en labio, paso a paso, poco a poco.”
marzo 2, 2021 Comentarios desactivados en In Memoriam